Patrijarh Porfirije u samoizolaciji

Društvo 03. mar. 202112:54 > 12:56
Podeli:
Patrijarh srpski gospodin Porfirije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije nalazi se preventivno u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom koja je zaražena koronavirusom, potvrđeno je za Nova.rs iz Patrijaršije.

Pročitajte još...

„Patrijarh je nedavno boravio u Hrvatskoj, a sada smo otkrili da je bio u kontaktu sa osobom za koju se ispostavilo da je zaražena koronavirusom. Zbog toga je on samoincijativno odlučio da bude u izolaciji, jer ne želi da izlaže druge ljude potencijalnom riziku i zato što mu je namera da svojim primerom pokaže i drugima kako da postupaju u ovakvim situacijima“, navodi naš sagovonik, dodajući da se patrijarh dobro oseća.

„On aspolutno nema nikakve simptome zaraze, a ako Bog da, neće ih ni imati. Njega očekuju brojne obaveze i nakon što ispoštuje sve epidemiološke procedure i obaveze, odnosno nakon što ustanovimo da nije zaražen i da ne ugrožava druge oko sebe, on će nastaviti sa uobičajenim radom. Patrijarha očekuje put na Kosovo i mi se nadamo da će moći da ode tamo, ali za sada je važno da pokažemo društvenu odgovornost i da sledimo pravila koja su propisali naši stručnjaci“, navedeno je za naš portal iz Patrijaršije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar