Foto:Twitter/Dule Nedeljković@hedi011

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija zabeležena u jednoj od javnih garaža u Beogradu, na kojoj se vidi kako je džip sa sistemom za otkrivanje i snimanje nepropisnog parkiranja "Oko sokolovo" udario u plafon. Tabla sa kamerama za beleženje prekršaja je od siline udara otpala.

Kako prenosi N1, nezgoda se dogodila u prvoj polovini avgusta, tačnije nekoliko dana pošto je sistem „Oko sokolovo“ počeo sa radom.

Nezgoda je izazvala veliko interesovanje na društvenoj mreži Tviter, a mi prenosimo neke od najzanimljivijih reakcija.

Pojedini građani poredili su ovu nezgodu sa čuvenom prečkom Predraga Peđe Mijatovića na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Drugi su se setili legendarnog Danila Bate Stojkovića iz filma „Balkanski špijun“

Neki građani su spomenuli i zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića

Nezgoda se dogodila, najverovatnije zato što komunalni milicajac, zadužen za upravljenje vozilom, nije procenio visinu džipa sa opremom za snimanje u odnosu na visinu javne garaže.

Podsećamo, „Oko sokolovo“ predstavlja sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja koje čini 18 džipova marke Land Rover Discovery koje patroliralu ulicama Beograda. Sistem je izazvao brojne kontroverze oko nabavki vozila, budući da je vlasnik Ostoja Mijailović, član Srpske napredne stranke, o čemu je naš portal pisao.

U odbranu nabavke sistema stao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je tom prilikom rekao da su ta vozila nabavljena, zato što omogućavaju da se pokaže autoritet države.

Visina kazni za nepropisno parkiranje kreće se od 5000, pa sve do 25. 000 dinara, što pokriva sve prekršaje, od parkiranja na trotoaru ali bez ometanja kretanja pešaka do poznatih beogradskih “specijaliteta” poput parkiranja na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu ili zelenim površinama. Interesantno je da je i vozilo sistema „Oko sokolovo“ uhvaćeno u prekršaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare