Foto:N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić govorio je sinoć u emisiji "360 stepeni" na N1 o situaciji sa epidemijom koronavirusa u Srbiji. Na kraju emisije, Panić je, drhtavim glasom i kroz suze, pročitao pismo majke jedne od preminulih lekarki,

“Sram te bilo. Ne zaslužuješ da te oslovim ‘kolega’, jer ti to nisi. Iza mog mrtvog deteta, stradalog od korone, stojim ja, njena tri mala deteta, suprug, rodbina i svi građani Kraljeva koje je lečila u ambulanti. Ne znam kako zoveš ambulantu, ali očigledno ti ne znaš kojim putem su išli zaražni, a kojim nezaraženi pacijenti. Ti ne znaš gde ti je i šta sve radio pulmolog, koliko je dnevno pacijenata pregledao, koliko je sati dnevno provodio na radnom mestu, koliko su bili premoreni…Zato su ti sva tri lekara na pulmologiji zaražena. Organizacija posla je na nuli. Zato ti predlažem da se povučeš sa tog radnog mesta, dok ti kolege i građani Kraljeva ne počnu suditi. Kakav karakter i poštenje imaš ti? Još jednom: Sram te bilo“, čitao je Panić pismo dr Ružice Gordić, majke preminule doktorke, upućeno direktoru ZC „Studenica“ u Kraljevu.

„I neka mi kaže ko god hoće, i šta hoće, i da plačem, i neka plačem, ali za ovo će svi odgovarati, uključujući onog glavnog, a svi znamo ko je“, rekao je Panić, nakon čega je usledio kraj emisije.

Inače, pulmolog i osnivač pokreta „Za sve moje ljude“ dr Dejan Žujović i anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić kritikovali su u emisiji „360 stepeni“ epidemiloga Predraga Kona zbog izjave da su se lekari zaražavali u pauzama za kafu, i ocenili su da ga „oni ne smatraju više kolegom“, kao i da on ne sme sa njima da se suoči u medijima, iako ga oni stalno pozivaju. Žujović je naveo da je dobio svojevrsni odmor, jer u najvećoj improvizovanoj kovid bolnici u Beogradu “nije tolika gužva”.

Foto:N1

“U Areni ima prilično slobodnih mesta, svi pacijenti se nalaze u donjem delu i mislim da to ide ka zatvaranju lagano. Ja sam tamo radio par dana i juče sam dobio informaciju da više ne dolazim. Sa obrazloženjem da baš i nije tolika gužva i da mogu da odmorim. Recimo da sam dobio odmor”, naveo je Žujović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare