Pismo zbog kog je Panić plakao: Poruka majke umrle lekarke

Društvo 15. jan. 202111:50 > 11:52
Podeli:
Foto:Privatna arhiva

"Sram te bilo. Ne zaslužuješ da te zovem kolega" poručila je dr Ružica Gordić, majka nedavno preminule lekarke iz Kraljeva Danijele Gordić, vršiocu dužnosti direktora Zdravstvenog centra "Studenica" Zoranu Mrviću. U poruci objavljenoj na društvnim mrežama majka umrle lekarke pita direktora bolnice kakva mu je bila organizacija u bolnici, kako su se sva tri lekara na pulmologiji zarazili i poručuje mu da podnese ostavku.

Poruku Ružice Gordić, koja je sama lekara i to kako navode njene kolege doajen nefrologije, preneli su brojni korisnici društvenih mreža.

 

 

„Sram te bilo. Ne zaslužuješ da te oslovim ‘kolega’, jer ti to nisi. Iza mog mrtvog deteta, stradalog od korone, stojim ja, njena tri mala deteta, suprug, rodbina i svi građani Kraljeva koje je lečila u ambulanti.

Ne znam kako zoveš ambulantu, ali očigledno ti ne znaš kojim putem su išli zaražni, a kojim nezaraženi pacijenti. Ti ne znaš gde ti je i šta sve radio pulmolog, koliko je dnevno pacijenata pregledao, koliko je sati dnevno provodio na radnom mestu, koliko su bili premoreni…Zato su ti sva tri lekara na pulmologiji zaražena. Organizacija posla je na nuli. Zato ti predlažem da se povučeš sa tog radnog mesta, dok ti kolege i građani Kraljeva ne počnu suditi. Kakav karakter i poštenje imaš ti? Još jednom: Sram te bilo“, stoji u poruci koju je napisala dr Ružica Gordić majka preminule doktorke direktoru ZC „Studenica“ u Kraljevu.

Dr Danijela Gordić, koja je umrla 20.decembra, radila je na prvoj liniji fronta borbe sa koronavirusom, u takozvanoj „crvenoj“ kovid zoni u Kraljevu.

Preminula je u bolnici u Beogradu od posledica izazvanih koronavirusom.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar