Foto: N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić rekao je da vlast zna da mora da uništi dokumentaciju, jer jedino tako može da pokrije sve propuste koji su učinjeni tokom epidemije koronavirusa u Srbiji.

Panić je za portal Direktno.rs istakao da ima „proverene podatke da se u Kliničko-bolničkom centru ‘Dr Dragiša Mišović’ ne potpisuju otpusne liste“.

„To je dokaz da je vlast spremna da krivotvori dokumenta i da ih uništi, jer se onda gubi mogućnost tužbi. I ne samo u ovom centru, već tu praksu polako preuzimaju i drugi. Ako dokument nije validan i ne priznaje ga sud, dela i nema“, objasnio je Panić.

Nova.rs je već pisala o slučaju Novopazarca starog 35 godina koji je iz tamošnje bolnice prebačen za Beograd, gde je na kraju i preminuo. Njegovu otpusnu listu, praktično smrtovnicu, nijedan lekar nije potpisao i prema dokumentaciji u koju je Nova.rs imala uvid, na otpusnoj listi koja je u KBC Dragiša Mišović izdata njegovom bratu kada je došao po telo, nije bilo ni  potpisa niti faksimila lekara koji ga je je lečio.

Panić tvrdi da vlast vrši veliki pritisak na zaposlene u zdravstvu, ali da tragovi ostaju i jednoga dana kada se sve bude ispitivalo doći će se do istine i o broju zaraženih i preminulih.

Panić je naveo da je do sada preminulo 30 lekara i stomatologa od kojih je 25 direktno povezano sa Kovidom-19 samo zato što nisu imali adekvatnu opremu i zaštitu.

„Oni su bukvalno bačeni u epicentar epidemije“, rekao je Panić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)