Rade Panić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić oglasio se nakon što je juče primio vakcinu protiv koronavirusa, te poručio građanima da se vakcinišu, jer vakcina, kakao kaže, neće biti dovoljno,

Panić je na svom Tviter nalogu reagovao na prozivke da promoviše vakcinaciju.

„Danas me baš mnogo nerviraju. Očekivani su napadi zbog promocije vakcinacije. Izvinjavam se unapred, ako prema nekome budem previše grub, ali zaista je teško ostati kulturan i obziran prema bagri poslatoj od bagre. Duplo golo. A u Srbiji trenutno baš puno tih prodanih duša“, napisao je Panić na Tviteru.

Na pitanje građana koju je vakcinu on primio, Panić je odgovorio da to nije tajna i da je on primio Fajzerovu vakcinu.

„Po mojim saznanjima oni su uradili najviše, tj. najviše dokumentacije i podataka ima. Kod nas je odobrena i Sputnjik V. Tvrde kvalifikovani za ovu oblast da su sve vakcine dobre“, napisao je on.

Građanima je poručio da se vakcinišu, jer vakcina neće biti dovoljno i da prime onu koja je na raspolaganju.

Rade Panić primio je juče vakcinu protiv kovida 19. On je tom prilikom rekao da je to njegova lična odluka koju je doneo na osnovu informacija koje ima o vakcini i na osnovu onoga što zna kao lekar.

On je rekao da kada razmišljate o tome da li ćete se vakcinisati ili ne, razmišljate o tome da li ćete se “opredeliti za rizik koji nosi oboljevanje od kovida koje je gotovo izvesno ili da steknete imunitet preko vakcinacije i tako zaštitite sebe i svoju okolinu”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare