Foto: Privatna arhiva

Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić primio je jutros vakcinu protiv kovida 19.

„Odluka da se vakcinišem je lična odluka, na osnovu informacija koje imam o vakcini i na osnovu onoga što znam kao lekar“, naveo je Panić.

On je rekao da kada razmišljate o tome da li ćete se vakcinisati ili ne, razmišljate o tome da li ćete se „opredeliti za rizik koji nosi oboljevanje od kovida koje je gotovo izvesno ili da steknete imunitet preko vakcinacije i tako zaštitite sebe i svoju okolinu“.

„Ono što je neuporedivo je da razmišljate između potvrđenih miliona limenih sanduka u kojima su pokojnici zaliveni hlorom i toga da postoje neki slučajevi kojih je u ovom momentu, posle milionske vakcinacije u svetu, manje od deset i gde samo postoji eventualna sumnja da je vakcina mogla da doprinese tim smrtnim ishodima. Dakle, dve stvari koje se apsolutno ne mogu uporediti. Zato kao lekar sa informacijama sa kojima raspolažem apsolutno očekujem da ce se ogromna većina zdravstvenih radnika, odnosno svi, kao i većina građana, vakcinisati čim se za to obezbede uslovi“ izjavio je Panić nakon vakcinacije.

Foto: Privatna arhiva

On je takođe dodao da je u pitanju lični čin, te da Sindikat lekara i farmaceuta, čiji je predsednik, neće zauzimati stav o vakcinaciji.

„Sindikat lekara i farmaceuta se neće mešati u struku i neće se izjašnjavati povodom vakcinacije, ali kao član Ujedinjenih protiv kovida se mogu pozvati na ovu organizaciju jer se bavi strukom i sigurno se zalaže za vakcinaciju“ , istakao je Panić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare