Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zahvaljujući novim merama protiv širenja koronavirusa, trenutno smo u blagom zatišju, ali je to zatišje "na staklenim nogama", izjavila je direktorka Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" Marija Zdravković.

„Dovoljan je plamičak koji može da napravi buktinju“, rekla je ona na TV Pinku.

Navela je da brojke o broju novozaraženih virusom korona i dalje upozoravaju da se Nova godina ne može slaviti kao ranije i da ne sme biti opuštanja.

„Treba da budemo svesni da su zdravstveni radnici premoreni, oni iz moralnih razloga ne uzimaju godišnje odmore. Ne znam šta tu ima da se slavi. Moramo da budemo razumni da bi 2021. godina bila godina u kojoj ćemo izaći iz ovoga“, poručila je Zdravkovićeva.

Istakla je da je Srbija jedna od zemalja u svetu koja ima najmanju smrtnost od korone, te navela da naša zemlja ima deset puta manju smrtnost od Švajcarske.

„Imamo dobre rezultate zahvaljujući našoj brzoj reakciji i zdravstvenom sistemu koji se vrlo brzo prilagodio ovoj situaciji“, rekla je Zdravkovićeva.

Na Pinku je gostovao i direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka, koji je poručio da građani treba da shvate ozbiljnost situacije sa koronom i poštuju propisane mere.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar