Rade Panić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić rekao je da su u poslednja 24 sata kovid pacijenti iz kraljevačke bolnice, zbog toga što nije bilo mesta, transportovani u okolne kliničke centre i upitao šta je sa Batajnicom, nedavno otvorenom kovid bolnicom sa 2.000 kreveta.

U poslednja 24 sata, tokom kojih sam dežurao u kovid intenzivnoj jedinici, direktor je izašao u susret i, pošto nije bilo mesta, obezbedio da se četiri pacijenta iz Kraljeva transportuju u druge medicinske centre, rekao je dr Panić u „Utisku nedelje“.

„Šta je tu meni bilo jako zanimljivo, jedan je otišao za Niš, dva su otišla u KBC Dragiša Mišović, a jedna pacijentkinja u Kragujevac. Mene zanima šta je sa Batajnicom, da li su pacijenti iz Kraljeva diskriminisani pa ne mogu da stignu do Batajnice, i zašto ih šaljemo dalje u ustanove za koje znamo da su prepunjene, a imamo bolnicu od 2.000 kreveta“, upitao je dr Panić.

Komentarišući optužbe koje su na njegov račun izrekli poslanici u skupštini, on je rekao da bi bilo bezveze da kaže da ga nije strah jer normalnog čoveka i dobrorazmišljajućeg mora u ovom okruženju, u ovakvoj situaciji biti strah, ali da on lično taj strah zaista ne oseća.

Ako iznesete drugo mišljenje, oni, koji su veći od velikog vođe, ne mogu ništa drugo nego da vam kažu da idete iz zemlje, kazao je lekar.

„Ne, nećemo. Ovo je moja zemlja, ja sam se tu rodio, smatram sebe patriotom“, rekao je on u „Utisku nedelje“, dodajući da nije bitno da li je život dugačak ili kratak, bitno je da je život kvalitetan i da vaša deca ne moraju da se stide nijednog vašeg postupka.

„Čemu život ako nema slobode, čemu život ako ne možete da pokušate da svojoj deci obezbedite život u Srbiji“, ukazao je on.

Komenatrišući najnovije mere koje je predložio Krizni štab, a koje večeras ističu, Panić je rekao od prvog dana iz Kriznog štaba slušamo disonantne tonove.

„Vi nijednog dana niste čuli članove Kriznog štaba da su svi rekli jedno te isto, svaki dan smo slušali različite poruke. Naš narod je vođen ovim Kriznim štabom jednostavno postao šizofren što se tiče epidemije“, ocenio je Panić.

On je ukazao da je zakonskim aktima striktno zabranjeno da se bilo ko obmanjuje ili da se plasiraju dezinformacije koje mogu dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana.

„Nisam izneo ništa što je samo jedan slučaj. Vrlo sam birao reči da se ne bi građani Srbije uplašili šta će se desiti ako se razbole, a ne mogu da dođu do lekara i zdravstvene ustanove jer širom Srbije nedostaje mesta u bolnicama“, rekao je anesteziolog osvrnuvši se na svoje gostovanje na televiziji N1, kada je izneo tvrdnje da je zdravstveni sistem pukao i maltene zaplakao zbog teške situacije kroz koje u praksi prolazi svakoga dana.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar