Petar Ilić, Mina Tomić, Mihajlo Šipić, Ilda Djukić. Foto:privatna arhiva

Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić, studenti druge godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, pobednici su takmičenja "High Bridge Global Case Competition 2023" u organizaciji konsultanske akademije "High Bridge". koja se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u konsultantskim kućama.

Imajući u vidu broj učesnika iz svih zemalja, takmičenje je održano online, preko poplularne platfrome ZOOM.

Zadatak je bio da se osmisli trening za sticanje novih i unapređenje već postojećih poslovnih veština.

U takmičenju je učestvovalo vise od 300 timova, sa preko 1000 učesnika.

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale, dok su studenti iz Srbije u finalu  prezentovali rešenje ispred panela ex-MBB konsultanata i zbog detaljnosti analize i rešenja ostvarili pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

“Naša najveća prednost je bila to što smo rešavanju kejsa pristupili jako detaljno i što je svaki deo naše  preporuke bio podržan opsežnim istraživanjem. Želeli smo da dodamo vrednost tako što nećemo dati  generalnu preporuku, već razraditi detaljan plan njene realizacije, od samih veština koje će se obučavati do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala  veštačku inteligenciju u svoj program obuke. Ono što je posebno oduševilo sudije bila je detaljna  analiza troškova, koja nam je zajedno sa kreativnošću našeg rešenja i kvalitetom prezentovanja, na  kraju donela pobedu.”, kazala je Ilda Đukić, jedna od učesnica. 

Njen kolega, Mihajlo, ističe da su bili dodatno motivisani saznanjem da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta.

Pobednici ovog prestižnog takmičenja kažu da će ovaj događaj pamtiti po adrenalinu i pozitivnom pritisku, ali da na kraju nose samo najlepše uspomene.

BONUS VIDEO: Studenti Medicinskog fakulteta žele da ostanu u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare