Zašto je Mladenovac za vikend bio najzagađenije mesto u Srbiji? Građani kažu da je razlog skoro pet godina kontinuiranog nečinjenja nadleznih, okretanja glave i prebacivanja loptice s jednih na druge. Poručuju da je to dokaz da sistem ne funkcionise i da je zakazao, jer na apele gradjana godinama niko ne reguje. Irena Jakovljević iz neformalnog udruženja građana kaže za TV Nova da građani sumnjaju da je na mestu nekadašnje fabrike "Petar Drapšin" napravljena "alternativna spalionica", jer je vlasnik fabrike pre nekoliko godina imao "ideju" da na tom mestu napravi spalionicu, ali je u toj nameri zaustavljen.

Jakovljević kaže za „Probudi se“ na TV Nova ispričala da u ulici paralelno sa glavnom ulicom, ljudi skupljaju sekundare sirovine i da ona pretpostavlja da se noću pale kablovi.

Takođe, kako priča sagovornica TV Nove, tokom proteklih nekoliko meseci u krugu bivše fabrike „Petar Drapšin“ svako veče posle 18 sati ispušta se crn gust dim, a ujutru su kola masna.

„Pre neki dan je bilo jato ptica kod Hotela Petar Drapšin i ptice su bile mrtve“, tvrdi Jakovljević.

Pročitajte još

„Sumnjamo da se spaljuju opasne materije, nemamo dokaza, ali ceo grad smrdi na plastiku“, dodaje.

Jakovljević kaže da joj je u Komunalnoj inspekciji rečeno da oni svakodnevno dobbijaju stotine prijava, ali da se paljenje dešava na privatnim posedima – na koje ne može da uđe komunalna policija već mora dežurni inspektor.

„Oni koji pale čekaju da inspekcija završi svoju smenu, pa onda pale“, ispričala je Jakovljević.

BONUS VIDEO Inspekcije ne žele da znaju za zagađenje reka u Raški: Aktivisti krenuli u institucionalnu borbu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare