Milan Radoičić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; printscreena3.geosrbija.rs/katastar

Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste i poslovni partner Zvonka Veselinovića, zbog poternica koje su za njim bile raspisane, bio je prinuđen da napusti vilu na jezeru Gazivode, pa je prijavio prebivalište u luksuznom objektu u blizini stadiona Crvene zvezde. Međutim, “Nova” otkriva da je Radoičić zajedno sa suprugom Emom vlasnik kompleksa na Dedinju, na kom se nalaze dva objekta, kao i voćnjak.

U kakvom je luksuzu godinama unazad živeo Milan Radoičić šira javnost nije ni znala sve do oružanog sukoba u Banjskoj, u kojem su poginule četiri osobe. Radoičić je preuzeo odgovornost za taj događaj, nakon čega je Kosovska policija objavila snimke njegove velelepne vile na jezeru Gazivode.

Nekadašnji potpredsednik SL, “fudbalski radnik” sa KiM, biznismen… sada šeta slobodno po Beogradu i Kopaoniku, uprkos evidentnoj odgovornosti za slučaj “Banjska”, ali i sumnji o umešanosti u druga ozbiljna krivična dela.

Radoičić je nedavno prijavio prebivalište u Ulici Rajka Mitića, u luksuznom objektu sa više stanova, ali nije vlasnik nijednog.

Međutim, kako se može videti i u katastru nepokretnosti, on poseduje kompleks na Dedinju, u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića, u kojoj se nalazi niz luksuznih vila. U jednoj od takvih (koja je u vlasništvu države) živi i premijerka Ana Brnabić.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sudeći po podacima iz katastra, na “imanju” Radoičića nalaze se dva objekta. Kako piše, jedan ima površinu od 180 kvadrata, dok drugi ima 95 kvadratnih metara.

Takođe, na tom prostoru nalazi se i voćnjak prve klase, čija je površina veća od 3.000 kvadrata.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Fotoreporter “Nove” nije uspeo da priđe samim objektima, jer je direktan prilaz sa ulice onemogućen. Između zemljišta na kojoj se nalaze Radoičićevi objekti i same ulice nalazi se parcela koja nije u njegovom vlasništvu.

Foto:Privatna arhiva

Takođe, vidljivo je da se na tom prostoru odvijaju ozbiljni građevinski radovi, a u blizini je i građevinska tabla.

Zajednička imovina Eme i Milana

Ovaj kompleks zvanično se vodi kao “zajednička imovina supružnika” Milana i Eme Radoičić, koji su inače prijavljeni na različitim adresama u Beogradu – Milan u Ulici Rajka Mitića, a njegova supruga u Gandijevoj na Novom Beogradu.

Foto:Privatna arhiva

Ema Radoičić je inače formalno bila vlasnica restorana “Grej” u Kosovskoj Mitrovici, za koju se znalo da pripada njenom suprugu.

Za Radoičićem je inače raspisana Interpolova poternica zbog organizovanja oružanog napada u mestu Banjska na Kosovu u septembru 2023. godine, kada su poginuli jedan kosovski policajac i trojica Srba iz Radoičićeve grupe.

Foto: Printscreen/Facebook/Xhelal Sveçla

On je u Beogradu javno preuzeo odgovornost za taj događaj, a u pritvoru je proveo jedan dan zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Mesto Radoičićevog boravka je od tada nepoznato, a nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak vatrometa povodom njegovog rođendana, koja je organizovana na Kopaoniku.

Tuče, sankcije, poternice

Kosovski mediji nedavno su objavili snimak na kom se navodno vidi kako Radoičić pesnicom brutalno udara nekadašnjeg gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandra Spirića, i obara ga na pod. Prema tamošnjim izvorima, taj incident se dogodio „pre izvesnog vremena“ u u hotelu „Grey“ na Kopaoniku, čiji je Radoičić bio vlasnik.

On je inače bio na spisku osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Radoičić se zajedno sa Zvonkom Veselinovićem nalazi na crnoj listi SAD, odnosno pod sankcijama, jer se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Američko ministarstvo je saopštilo da je Veselinovićeva grupa, u kojoj su i njegov brat Žarko, Milan Radoičić i još nekoliko osoba, uključena u šemu podmićivanja velikih razmera sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima, koji omogućavaju grupi ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije. Podsetili su i da su pojedini pripadnici ove grupe osumnjičeni za umešanost u ubistvo političara Olivera Ivanovića.

Sankcije protiv Veselinovića i Radoičića uvela je potom i Velika Britanija.

BONUS VIDEO Đurić sa Radoičićem, slika prĐurić sa Radoičićem, slika privukla pažnju i na Kosovu: Da li je ovo još jedna farsa koju Beograd i Priština simultano kreiraju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare