Kragujevac
Kragujevac Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Četvoro zaposlenih u kragujevačkoj Gradskoj upravi ostalo je bez posla, jer je utvrđeno da su prilikom zasnivanja radnog odnosa priložili nevalidne diplome o stručnoj spremi, javlja lokalna Televizija Kragujevac (RTK).

Pod sumnjom su još četiri diplome sa pečatom obrazovnih ustanova na Kosovu i Metohiji, za koje nadležni nisu mogli da pronađu adekvatnu dokumentaciju.

Na proveru su poslate 672 diplome zaposlenih u Gradskoj upravi, a do sada je od tog broja provereno 290, piše RTK. Podsetimo, kragujevačka lokalna uprava je u februaru ove godine poslala na proveru diplome svih funkcionera i zaposlenih u Gradskoj upravi, a kako je tada navedeno, biće proverena sva uverenje o stečenom obrazovanju, od gradonačelnika do portira.

Gradska većnica za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković, tada je izjavila da je provera diploma motivisana usmenim upozorenjima zaposlenih, prema kojima pojedine kolege imaju „kupljene, falsifikovane i druge falš diplome“.

Diplome svih zaposlenih poslate su na proveru u Ministarstvo prosvete, a većnica Tucaković je najavila da niko neće biti pošteđen, te da će sa službenicima za koje se ustanovi da imaju nelegalne diplome biti raskinut ugovor o radu.

Bonus video: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare