Dragan J. Vučićević Foto:printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY; Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dragan J Vučićević jutros je u u jutarnjem programu na televiziji Pink komentarisao presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu, po tužbi koju je podnela novinarka N1 Žaklina Tatalović, a zbog seksističkih uvreda na njen račun. Sudove u Srbiji nazvao je “preki žuti sudovi”. Vučićević tvrdi da jeste kačio fotografije Žakline Tatalović, ali da “nikada nije napisao da je to Žaklina”.

PROČITAJTE JOŠ

Dragan J. Vučićević poručuje da će se na presudu žaliti, ali u isto vreme vrši pritisak na Viši sud da odbaci tužbu jer je presuda, kako tvrdi, doneta od straha od Dragana Đilasa.

Na konkretno pitanje voditeljke da li će ići u zatvor ili će platiti kaznu nije konkretno dogovorio – iako je u dnevnim novinama Informer, čiji je glavni urednik, napisao da će otići u zatvor „zbog Žakline“.

„Ja nigde nisam napisao da je to Žaklina. Sve lažu i sve izmišljaju ti Đilasovski mediji“, rekao je Vučićević na Pinku.

Foto.twitter/dragan j vucicevic

„Nadam se da će ovo biti put da žene više nikada i nigde ne moraju da trpe ogavne uvrede na račun svog fizičkog izgleda. Komentarisanje sudskog procesa koji je u toku je nedopustiv. Provladini mediji nemaju granice“, rekla je Žaklina za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, Žaklina Tatalović ranije nije želela da komentariše presudu jer sud, kako je rekla, tek treba da završi svoj posao. U svojoj završnoj reči na suđenju poručila je da je ovo idealna prilika da se stane na put seksističkim uvredama koje Vučićević upućuje mnogim ženama, a ne samo njoj.

Presuda doneta u petak 

Prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, 17. septembra ove godine, Dragan J. Vučevićević, vlasnik provladinog tabloida „Informer“, osuđen je za krivično delo uvrede u produženom trajanju izvršeno na štetu novinarke N1, Žakline Tatalović.

U obrazloženju presude, sudija je istakla da je nesporno utvrđeno da je u konkretnom slučaju postojala namera vređanja i omalovažavanja Žakline Tatalović, te je Vučićeviću izrečena novčana kazna u iznosu od 200.000 dinara.

BONUS VIDEO: Izjava Američkog Ambasadora sa Prajda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (8)