Foto: Shutterstock

Music Art Project (MAP) sa zadovoljstvom najavljuje IV nacionalni orkestarsko-horski kamp “Muzika nade” za decu od 12 do 16 godina. U Zemunu će od 19. do 26. jula učiti muziku, svirati i družiti se više od 150 mladih iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva i Beograda.

Specijalizovane instrumentalne, pevačke, horske i orkestarske radionice sa decom vodiće domaći i strani pedagozi koristeći inovativnu El Sistema metodologiju, koja podržava mlade da, baveći se muzikom, otkriju i razvoju svoj puni potencijal. Deo ovog obrazovno – inkluzivnog kampa su i, sa posebnom pažnjom kreirane, druge umetničke, ekološke i sportske aktivnosti i igre koje će doprineti boljoj koheziji dece iz različitih krajeva Srbije. Za edukativni deo kampa koristiće se prostorije OŠ Lazar Savatić u Zemunu, a u planu su i nastupi mladih muzičara na najpopularnijim mestima ovog dela Beograda.

“Nakon izuzetno izazovnog perioda za kulturu i obrazovanje zbog pandemije Kovid-19, želimo da deci pružimo uslove da o svetu oko sebe razmišljaju sveobuhvatno, da razviju svoje kompetencije i postanu generacija novih, kreativnih lidera koji se oslanjaju na svoje sposobnosti i jedni na druge”, poručuje Đurđa Papazoglu, direktorka MAP-a. Trudiće se da svaki učesnik kampa bude u epicentru promene koju želi da postigne ili vidi u svojoj okolini, kroz muziku i druge sadržaje koji inspirišu, uključujući i pop-up nastupe iznenađenja širom opštine Zemun.

Kruna ovogodišnjeg kampa biće svečani koncert u sali Kolarčeve narodne zadužbine, 25. jula u 11.30 sati. Okupiće više od 150 dece, 20 MAP nastavnika i 4 strana umetnika. Na sceni će biti dirigent i violinista Hoze Angel Salazar Marin (Venecuela/Grčka), hornistkinja i ekspertkinja za specijalno muzičko obrazovanje kroz muzičke igre Francis Galjardi (Venecuela/Grčka), trubač Serhio Arue Domingo (Španija) i perkusionista sa Kraljevskog konzervatorijuma u Madridu Manuel Perez Delgado (Španija).

Na koncertnom repertoaru, koji se uveliko sprema u svim MAP centrima širom Srbije, naći će se klasična dela Betovena, Musorgskog, Holsta, Garsije i Artesa, kao i poznate dečje, etno i pop numere uz koje će se i izvođači i publika nezaboravno provesti.

MAP poziva sve građane, muzičare i medije da ih kao dobre komšije i kolege podrže i uključe se u raznovrsne događaje u Zemunu od 19. do 25. jula od 10h-14h i od 16h-19h, kao i na koncertu u sali Kolarčeve narodne zadužbine, u 11h30, gde će ulazak biti besplatan.

Čuvajmo zajedno našu prestonicu i ispunimo je dečjim smehom, muzikom i nadom ovog leta!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar