Originalan predlog iz Kragujevca: Starija deca čuvaće mlađu braću

Podeli:

Prelazak mlađih osnovaca na onlajn nastavu, nesumnjivo će od sledećeg ponedeljka u mnogim porodicama dovesti do situacija, u kojima će starija deca morati da brinu o svojoj mlađoj braći i sestrama. Upravo je takav slučaj kod Kragujevčanke Maje Mladenović, samohrane majke tri devojčice.

Njena najstarija ćerka ima 14 godina, ali će od sledeće nedelje, kaže Maja za Nova.rs, od starije sestre, ona biti ’’unapređena’’ u ulogu učiteljice i dadilje i moraće da čuva desetogodišnje bliznakinje.

’’Nije mi svejeno zbog cele ove situacije sa onlajn nastavom i što će deca biti sama kod kuće. Iako najstarija ćerka ima 14 godina i ona je samo dete, a sada će joj biti nametnuto da čuva mlađe sestre. Na kraju, i ona prati on lajn nastavu, a mi u kući imamo samo jedan lap top. Uopšte ne znam kako će sve to da funkcioniše. Stavrno smo u problemu ’’ zabrinuta je Maja.

Foto:Vesna Lalić

Ona objašnjava da je zaposlena u firmi u kojoj posladavac nema mogućnost da organizuje rad od kuće, tako da će biti primorana da odlazi na posao, dok će za to vreme njena deca biti sama.

’’Ja imam poverenja u svoju decu, ali kao roditelju, ipak u meni nešto titra kada znam da su same. Nije mi svejedno zbog toga i nadam se samo da ovo neće dugo da potraje’’ kaže Maja iz Kragujevca

Komentari

Vaš komentar