Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jutrošnja sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa trajala je kraće nego dosadašnja zasedanja, a završena je bez izjava i komentara, uz najavu da će se više o potencijalnim novim merama znati u 15 sati na konferenciji za novinare u Palai Srbija.

Reporter Nova.rs nije uspela da dobije komentar od članova Kriznog štaba, koji su napustili Palatu Srbija nakon sednice.

U prolazu, ministarka za rad Darija Kisić kratko je rekla novinarima: „Pričaćemo“.

Podsećamo, Krizni štab za borbu protiv pandemije koronavirusa danas je trebalo da razmatra kakve epidemiološke mere će biti na snazi tokom narednog vikenda. Prethodnih dana bilo je više različitih najava da bi možda moglo doći do popuštanja mera koje se odnose na rad neprehrambenih prodavnica tokom predstojećeg vikenda. Pojedine kompanije koje su povezane sa velikim tržnim centrima dobile su nezvanične najave da pripreme za rad predstojećeg vikenda.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Te pretpostavke su zasnovane na činjenici da je došlo do manjeg pada broja zaraženih, pa bi Krizni štab mogao da revidira odluku o radnom vremenu i da dozvoli da i neprehrambene radnje budu otvorene vikendom, ali skraćeno – do 15 sati. Sve se to povezuje naravno i sa prazničnim periodom, koji je pred nama, a za koji se može reći da počinje ovog vikenda, jednom od najzastupljenijih slava u Srbiji – Svetim Nikolom.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar