Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Vakcinu protiv koronavirusa Srbija će dobiti do kraja ove godine, izjavila je danas u Kragujevcu, premijerka Srbije Ana Brnabić. U prilog tome ona je istakla da je Aagencija za lekove i medicinska sredstva, sinoć dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine u Republiku Srbiju, te da se sada očekuje datum prve isporuke.

’’Mi smo kao Vlada uvek davali jedne te iste informacije građanima, a to je da će Srbija među prvim zemljama dobiti vakcinu protiv koronavirusa, pa će tako i biti. Očekujemo da dobijemo vakcinu već do kraja godine’’ rekla je premijerka Ana Brnabić, prilikom otvaranja Data centra u Kragujevcu.

#related-news_0

Ona je izjavila da je Fajzerova vakcina dobila dozvolu nadležneAagencije za lekove, te da trenutno od partnera iz Fajzera, naša zemlja očekuje datum prve isporuke.

’’Osim sa Fajzerom, mi u ovom trenutku imamo potpisane sporazume sa kineskim Sinofarmom i ruskim Institutom za vakcinu Sputnjik V. To su tri vakcine sa čijim proizvođačima Srbija ima bilaterne dogovore i sa kojima pregovaramo oko isporuka za našu zemlju’’, rekla je Brnabić.

Ona je dodala, da osim sa ova tri proizvođača, Srbija razgovara i sa partnerima iz Evropske Unije, najavljujući da bi Srbija, preko EU trebalo da dobije vakcine protiv koronavirusa, kada i ostale zemlje zapadnog Balkana.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar