Foto: Naxi kamere

Beograd je danas ponovo pogodilo nevreme praćeno grmljavinom, vetrom i pljuskovima, dok je na Zvezdari i Mirijevu bilo i grada. Jaka kiša dovela je do velikih problema u saobraćaju. Uobičajeni popodnevni špic je dodatno pojačan i zbog derbija koji bi trebalo da počne u 20 časova, što je prouzrokavalo zastoje i nervozu vozača na svim ključnim tačkama u gradu.

„Prosečna brzina kretanja vozila u Beogradu je tri kilometra na čas, ljudi zovu a mi ne možemo da stignemo do njih“, kaže za Nova.rs Vlado Bulatović iz Strukovnog udruženje taksi preduzetnika „Sitab“.

Bulatović poručuje građanima da trenutno nigde ne kreću ukoliko ne moraju, jer će se sigurno naći zaglavljeni u saobraćaju.

Zastoj je u ovom trenutku na Brankovom mostu posebno u smeru ka gradu, kao i na Trgu Nikole Pašića kod Skupštine gde su se stvorili redovi vozila gotovo ukopanih u mestu.

Hidrometeorološki zavod najavio je veliko nevreme u svom upozorenju.

Trg Nikole Pašića:

Foto: Naxi kamere

„Tokom poslepodneva iznad većeg dela Srbije očekuje nas nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada“.

Bulevar Mihaila Pupina:

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Brankov most:

Foto: Naxi kamere

 

Velike gužve u saobraćaju su na Autokomandi.

Autokomanda:

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

 

Slična situacija je i na mostu Gazela.

Ništa bolje nije ni na Pančevačkom mostu gde se u oba pravca proteže nepregledna linija automobila koji stoje.

Pokušali smo da dobijemo nekoliko taksi službi, ali su svi telefoni bili zauzeti.

Građani na društvenim mrežama delili su snimke na kojima se vidi kako se približavalo nevreme.

Nebo nad Zemunom:

Novi Beograd:

U Srbiji je na snazi žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno, kao i da najavljene vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da je potreban dodatan oprez.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare