Ilustracija Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Za unapređenje bezbednosti saobraćaja u Vranju ove godine bi trebalo da bude izdvojeno 24 miliona dinara, a najviše novca i skoro polovina od ukupnih sredstava (11,5 miliona), predviđena je za postavljanje video nadzora, što je pre manje od mesec dana najavio tokom posete Vranju najavio ministar Aleksandar Vulin.

„Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2021. godinu“ predviđa da se 24 miliona dinara od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i prestupe potroši na 21 projekat, a oni se tiču aktivnosti iz oblasti unapređenja saobraćajne infrastrukture, rada samog saveta, unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, preventivno-promotivnih aktivnosti, naučno-istraživačkog rada i opremanja jedinica saobraćane policije.

Planira se da najveći iznos sredstava, blizu 100 hiljada evra (11,5 miliona dinara), bude utrošeno na izradu projekta, nabavku i ugradnju kamera za automatsko dokumentovanje prekršaja na raskrsnicama i kritičnim tačkama u gradu, što bi trebalo da bude realizovano do kraja 2021. godine.

Najave o kamerama na većim raskrsnicima i u blizini škola stigle su nedavno od ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, tokom posete Vranju 13. aprila.

Sledeći projekat po visini izdvojenih sredstava (4,1 milion dinara) je kupovina 700 dečijih sedišta u cilju promotivne kampanje podele istih roditeljima, koju grad sprovodi godinama, a potom i “Izrada Strategije bezbednosti saobraćaja grada Vranja za petogodišnji period” za koju je opredeljeno milion dinara.

Za podelu fluorescentnih prsluka i kaciga za pešake, motocikliste i bicikliste, podelu flajera, angažovanje stručnih promotera za izvođenje noćnih akcija za motocikliste i bicikliste radi njihove bolje vidljivosti, kao i angažovanje TV ekipa, predviđeno je 900.000 dinara.

Za “kupovinu 80 komada kaciga i edukaciju” predviđeno je dodatnih 800.000 dinara.

Testovima za narkotike, desktop računarima, štampačima, baterijskim lampama, laptop računarima, fluorescentnim “POLICIJA” prslucima i “STOP” tablicama, ukupne vrednosti 750.000 dinara, opremiće se i jedinica saobraćajne policije.

U međuvremenu, najviše negodovanja i nezadovoljstva građana Vranja, naročito vozača, dolazi zbog velikog broja raskopanih ulica i udarnih rupa, što je često inspiracija lokalnim humorističkim stranicama i opozicionim strankama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar