Foto:Nova.rs

Na putevima Srbije danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, što može izazvati duge kolone vozila, ali i zadržavanja na graničnim prelazima, s obzirom da su gotovi novogodišnji praznici, ali i vikend, te se građani, koji su se proteklih dana odmarali na planinama, vraćaju svojim domovima.

Redakciji portala Nova.rs javili su se građani koji tvrde da su već zabeležene velike gužve na putevima širom zemlje, a najkritičnije su saobraćajnice u blizini planina, ali i poznatih odmarališta, poput Zlatibora i Kopaonika.

Pročitajte još...

Kako je vikend gotov, kao i praznici, veliki broj putnika se upravo danas vraća sa odmora, te je za očekivati da će tokom današnjih dana intezitet saobraćaja biće „gušći“, nego inače.

Građani navode da je najkritičnije na putu od Zlatibora ka Beogradu. Pretpostavlja se da je situaciju dodatno otežala i činjenica da je u Srbiji danas pao prvi sneg, te se vozači upozoravaju i na led i poledicu na putu.

Foto: Jelena Tušup/Nova.rs

Iz AMSS su jutros saopštili da se u prvim popodnevnim satima očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova. Kako su rekli, nema neprohodnih putnih pravaca, a malo duža čekanja su na graničnom prelazu Horgoš.

Foto: Jelena Tušup/Nova.rs

Putnička vozila na izlazu na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko 60 minuta, a saobraćaj se odvija u pet traka. S druge strane, teretna vozila na graničnom prelazu Kelebija na izlazu čekaju oko 60 minut, a na prelazu Gradina približno 120 minuta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar