Foto: AMSS kamere/Ilustracija

Prema najavama meteorologa sneg će padati u većem delu zemlje i obilne snežne padavine se očekuju na putevima u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije, kao i na planinama, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vozačima se savetuje da prilagode brzinu uslovima na putu jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja kao i česte saobraćajne nezgode. Jutros je pored oblačnosti i magle smanjena vidljivost najviše na području Vojvodine.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima prvog i drugog reda dok se već u prvim popodnevnim satima očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova.

Prema informacijama zimske službe preduzeća Putevi Srbije svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a vozači se pozivaju da ne krenu na put bez zimskih guma.

Nema neprohodnih putnih pravaca.

Putnička vozila na izlazu na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko 60 minuta, a saobraćaj se odvija u pet traka.

Teretna vozila na graničnom prelazu Kelebija na izlazu čekaju oko 60 minut, na prelazu Gradina približno 120 minuta.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima: II A-175 Mionica – Brežđe – Divčibare – Кaona; Debrc – Banjani – Ub – Novaci – Кoceljeva – Šabačka Кamenica – Donje Crniljevo – Osečina – Gunjaci – Pecka – Ljubovija; Pričević – Pecka; Valjevo – Poćuta – Debelo brdo; Radalj – Radaljska Banja; Кrupanj – Šljivova; Valjevo – Lelić – Mravinjci; Jošanička Banja – Кopaonik; Šarena Bukva (Mačkov Кamen) – Stolice; Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen; Šljivova – Pecka; Mravinjci – Povlenska Кosa; Кopaonik – Rudnica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar