Na Kopaoniku „vri“, ljude nije briga za virus

Društvo 09. jan. 202111:22 > 11:3029 komentara
Podeli:
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Na Kopaoniku uveliko traje skijaška sezona, a posetioci ove srpske planine, sudeći po njihovim pričama, ne brinu zbog koronavirusa. Naime, to najbolje dokazuju fotografije portala Nova.rs uslikane jutros prilikom iznajmljivanja ski opreme.

Po svemu sudeći, skijaše ove sezone nije omela situacija sa koronavirusom, u nameri da uživaju na ovoj planini. Darko iz Beograda kaže da nema bojazan od mogućnosti infekcije.

„Juče sam stigao sa suprugom, došli smo na skijanje za vikend. Mi poštujemo distancu, mada mislim da je sve ovo moglo mnogo bolje da se organizuje“ , smatra on.

Pročitajte još...

Njegova supruga Ana kaže da smeštaj nisu platili puno u najstarijem hotelu na Kopaoniku. Međutim, kako navodi, cene u pojedinim  lokalima su previsoke.

„Jutros smo dve kafe platili 540 dinara, to je previše. Razumem da su ugostitelji mnogo trpeli i jedva preživljavaju u doba korone, ali to je stvarno previše“ , rekla je ona za Nova rs.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Uprkos tome što su Skijališta Srbije postavili tablu na kojoj piše da je neophodno držati rastojanje, redari upozoravaju posetioce da ga poštuju, retko ko obraća pažnju na to.

Naime, većina njih se ponaša vođena logikom dr Nestorovića-ma to je najsmešniji virus na svetu. Ne nose ni maske. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je juče zabeležen porast broja zaraženih u našoj zemlji za čak za 30 odsto.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Boreći se za živote građana u Srbiji je preminulo više od 70 lekara, a od početka pandemije, prema zvaničnim podacima, 3513 žitelja naše zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar