Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine izvršila je danas vanredni inspekcijski nadzor zbog seče drveća radnika JP „Vojvodinašume“ na području Kameničke ade i uočila da u ovom poslu nema nezakonitosti i nepravilnosti.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, inspekcija je na teren izašla na osnovu prijave građana, a tom prilikom zatraženo je i neposredno zajedničko postupanje sa stručnim licima Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, u pogledu stručnog nadzora i mišljenja.

„Na pomenutoj lokaciji, na stablima za koje je planirana seča nisu uočene duplje koje predstavljaju mesto gnežđenja ptica ili služe za hibernaciju slepih miševa“, navodi Pokrajinski sekretarijat  za urbanizam.

Nakon inspekcijskog nadzora izvršenog na terenu, uz stručni nadzor Zavoda, a na osnovu uviđaja, dokumentacije, prikupljenih izjava i izveštaja kao stručnog mišljenja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, nisu uočene nezakonitosti i nepravilnosti u nadležnosti ove inspekcije, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Aktivisti u šumi Šodroš ponovo u akciji – ovoga puta muzikom na policiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar