Povodom teksta "Nije vic: U Trsteniku nema para za poplavljene porodice, ali ima za (pazite sad!) Gulašijadu", koji je objavljen na portalu Nova.rs, oglasila se opština Trstenik koja ističe da je manifestaciju "Gulašijada" organizovalo udruženje građana iz Vrnjačke Banje, dok je opština simboličnim iznosom pomogla. Dodaju da će navedena šteta zbog poplava biti propisana i u skladu s tim da će oštećenim domaćinstvima biti dodeljene određene pomoći.

Saopštenje opštine Trstenik povodom teksta na portalu Nova.rs prenosimo u celosti.

„Opšte je poznato i transparentno da je vanredna situacija na teritoriji opštine Trstenik proglašena 10. 06. 2023. godine, kao i to da je još uvek na snazi, što se može videti na sajtu opštine Trstenik.

Manifestacija ‘Gulašijada Ugljarevo 2023’ organizovana je od strane udruženja građana ‘Džimi barka’ iz Vrnjačke Banje, dok je opština Trstenik simboličnim iznosom pomogla ovu manifestaciju.

Pročitajte još:

U vezi sa poplavama, radilo se u toku istih, s obzirom na obim štete na celom poplavljenom području opštine Trstenik, sanacija vodotokova, lokalnih i poljskih puteva i domaćinstava. Navedena šteta će svakako biti popisana i biće dodeljene određene pomoći, a sve u skladu sa Zakonskom regulativom koja reguliše postupke u ovakvim slučajevima.

U vezi sa pojedinim slučajevima koje pominjete, ne bismo nikoga izdvajali, već bismo se ukolotečili sa svima koji su oštećeni u toku poplava, tako da je apsolutno nebitno šta se smatra i možete biti potpuno sigurni da ćemo u skladu sa Zakonskom regulativom pomoći svim kategorijama naših građana“, navodi se u saopštenju Skupštine opštine Trstenik.

BONUS VIDEO: Sanacija poplavljenih područja u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar