Foto: Google Street View

Nakon što su zaposleni u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograda izneli tvrdnje da konstantno trpe mobing i ucenjivanje od strane direktorke ove ustanove Anite Buzejić Šubarić, oglasila se direktorka specijalizovane škole "Vožd" u okviru Zavoda Snježana Kojić. Ona ističe da u svoje i u ime direktorke Buzejić Šubarić demantuje navode svojih kolega, te da zbog povrede ugleda i časti planiraju tužbu protiv istih.

Nakon što su zaposleni Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograda našoj redakciji uputili mejl u kom tvrde da trpe mobing i ucenjivanje od strane direktorke Anite Buzejić Šubarić, a tim povodom i uputili apel Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u kome pozivaju da već sutra posete Zavod sa rešenjem o razrešenju direktorke, oglasila se direktorka škole „Vožd“ u okviru ove ustanove Snježana Kojić.

Kojićeva navodi da su ona i direktorka Zavoda učinile mnogo za ovu školu, te da su navodi njihovih kolega katastrofalni.

„Mobing od strane direktorke Anite uopšte ne postoji. Ona je dovela Zavod na zavidan nivo funkcionisanja i što se tiče materijalnih sredstava, napretka te dece i uopšte ustanove i đaka škole ‘Vožd’. Zavod je prvi put na nekoj nuli, uvek je bio u minusu u milionskim iznosima. Svaka donacija je uložena gde treba. Zaposleni koji su se potpisali u tom saopštenju za mobing, njih nekolicina, ne trpe da rade svoj posao. To nije mobing nego traženje od njih da rade svoj posao. Oni se bune protiv zahteva da rade svoj posao. A uslovi su na zavidnom nivou. Tužilac će, ako treba, već sutra doći da vidi kakvo je stanje namirnica u Zavodu, a grad Boegrad je, inače, donirao školi, za renoviranje jednog dela objekta gde se obrazuju deca. Imamo i užinu i ručak koji plaća grad Beograd, tu se odvaja mnogo sredstava. U tu populaciju dece je uloženo mnogo sredstava poslednjih godinu-dve dana“, navodi Kojićeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da je jedna od zaposlenih tužila direktorku Zavoda jer ju je smenila sa mesta rukovodioca organizacone jedinice. Kaže da je smenjena jer je napravila određene nepravilnosti.

„Smena je potpuno legitimno pravo direktora. Ta žena je napravila nepravilnost, dirketorka ju je pozvala, nijedan otkaz nije dala. Rekla joj je da povuče tu besmislenu tužbu i normalno će se vratiti na posao. To nije mobing niti ucena, to je kompromis. Pravo zaposlenog je da tuži, ali ona radi nepravilnosti, a direktorka Anita je vratila troje ljudi na posao sudskim poravnanjem.  Bivši direktor im je dao otkaz, tada sam se ja umešala i ta ista direktorka je vratila sve zaposlene na posao. Ovo me je jako uzrujalo, obe nas. Planiramo tužbu, najviše zbog uvrede časti. Znate kada nešto radite od srca i sa puno iskustva, neću da dozvolim da neko kaže da moji đaci, štićenici Anite ne jedu i da nemaju uslove koje imaju. To vređa čoveka koji radi pošten posao“, ističe direktorka škole „Vožd“.

BONUS VIDEO: Zbog vršnjačkog naislja, deca 10 dana ne idu u školu u Barajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar