Uprkos tome što zna da novi posao neće naći ni lako, ni brzo, Darko Božić, nastavnik Tehničke škole u Pirotu dao je otkaz. Na taj potez, posle 14 godina rada u prosveti, odlučio se zbog nepodnošljivog mobinga od strane direktora škole. Božić nije jedini nastavnik koji se žali da se direktor škole ponaša kao polu-bog, jer ima zaštitu aktuelne gradske vlasti.

Darko Božić tvrdi da se početak mobinga od strane direktora škole poklapa sa početkom rada njegovog udruženja i fondacija kao internet grupe „Glas Pirota“. Ova grupa objavljivala je različite komentare na socijlane teme i kritike na račun rada gradske vlasti, to je vređalo dirketora Bratislava Dimitrijevića jer je njegova supruga predsednica Skupštine grada, a gradonačelnik Pirota blizak prijatelj.

– Direktor je fotografisao neke moje izjave na Fejsbuku, onda je štampao moje slike i delio ih u kancelariji. Cilj svega toga je bio da se moje kolege okrenu protiv mene, a šta je to drugo nego mobing – rekao je Darko Božić, nastavnik Tehničke škole u Pirotu koga je nekoliko puta ispitivala i policija za privredni kriminal, jednom i u školu na poziv direktora. Zato je odlučio da posle 14 godina rada jednostavno ode, poštovaće otkazni rok i u školi će biti do kraja septembra, onda sledi izvesna neizvesnost.

Prilog Olivere Sašek Radulović iz emisije „Među nama“ pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Da li je škola postala dosadna i neprilagođena novim generacijama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar