Foto: SviatlanaLaza / Shutterstock

Zaposleni u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograda tvrde da konstantno trpe mobing i ucenjivanje od strane direktorke Anite Buzejić Šubarić, a tim povodom uputili su apel Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u kome pozivaju da već sutra posete Zavod, sa rešenjem o razrešenju direktorke. Navode da u slučaju da reakcija nadležnih izostane - biće prinuđeni na štrajk ispred zgrade ministarstva.

„Kao što vam je svima poznato, pisano i ukazivani, zaposleni u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd, konstantno trpe torturu, mobingovanje, šikaniranje, zlostavljanje, ponižavanje i ucenjivanje od strane direktorke Anite Buzejić Šubarić. Poznate su vam i predočene sve njene mahinacije i zloupotrebe, kršenja zakona, zlostavljanje korisnika“, podsećaju iz Zavoda u saopštenju.

Ističu da ponašanje direktorke traje od trenutka njenog postavljenja, dodajući da Buzejić Šubarić nikada nije ispunjavala formalno-pravne uslove za tu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

„Poznati su vam i svi otkazi koje je imenovana dala sada već bivšim kolegama, za koje se vode sudski postupci i koju štetu će na kraju morati da namiri baš Zavod. Poslednji u nizu usledio je danas, kada je naša koleginica, majka dvoje dece, izbačena silom sa radnog mesta“, dodaju iz Zavoda.

„Ovakvu torturu, zlostavljanje i mobing više nećemo trpeti! Zato vas pozivamo da koliko SUTRA I HITNO dođete u Zavod sa rešenjem o razrešenju direktorke Anite Buzejić Šubarić! Ukoliko se to ne bude desilo, zajedno sa izgladnelom, golom i bosom decom, doćićemo ispred Ministarstva i tu ostati dok direktorka ne bude razrešena. Ostaćemo tu po cenu da svako od nas dobije otkaz!“, naznačeno je u saopštenju Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

BONUS VIDEO Nastavnik iz Pirota o otkazu zbog mobinga: Direktor škole čija je supruga predsednica Skupštine grada ponaša se kao polu-bog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar