Iz Lučne zgrade u centru Čačka izliva se kanalizacija u podrum, a stanari tog objekta, koji broji više od 60 stanova plaše se zaraze i ne mogu da podnesu smrad.

Prema rečima Slaviše Pružnjanina, ovaj problem ih muči skoro petnaest godina, a niko od nadležnih ne reaguje.

„Prvo se naša predsednica Kućnog saveta obraćala svim nadležnim JP „Vodovodu“, „Gradcu“, čak i Skupštini grada, a oni su poslali odgovor da traže rešenja“ kazao je on za Nova.rs. Pružnjanin je ogorčen jer, kako ponavlja, ova teškoća ih nije zadesila juče, ili pre nekoliko dana, već deceniju i po unazad.

„Kada pada velika kiša ovde su bukvalno Nijagarini vodopadi, udišemo smrad od izlivene kanalizacije, a leti je prava najezda komaraca pa su nam, zbog svega toga, neophodne, ne obične, već gas maske kako bismo izbegli zarazu. Ovo je nečuveno, naročito imajući u vidu da su odmah pored naše zgrade Rimske terme u koje otpadne vode ne dospevaju. Mogli su, prilikom njihove izgradnje da reše i naš problem, ali očigledno niko nije imao volje da to učini“, istakao je Slaviša.

Prema mojoj oceni, kanalizacija za našu zgradu je ispod nivoa gradske i obaveza je svih Javnih preduzeća koje sam pomenuo, kao i Skupštine grada da to reši, zaključio je on u izjavi za Nova.rs.

Sa druge strane, tehnički direktor JKP „Vodovod“, Božo Gavrilović kaže da su za to odgovorni stanari zgrade. Prema njegovim rečima, u prvom ulazu te zgrade postoji revizion šaht, a kanalizacione instalacije u podrumu moraju biti isključene iz sistema.

„Ta zgrada je pravljena sedamdesetih godina prošlog veka i počela je da potanja. To takođe stvara problem. Mi ćemo hitno poslati ekipu na teren da razguši fekalnu kanalizaciju“, kazao je on za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar