Foto:EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Od ponedeljka će biti omogućen prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj, za decu i stare, jer se u prethodna dva meseca pojavila potreba za smeštaj novih korisnika, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

„Prijem će se izvršiti u saradnji sa epidemiolozima i u skladu sa propisanom instrukcijom, kako bi se omogućila potpuna zaštita sadašnjih i novih korisnika“, rekao je Ðorđević.

On je, kako bi sagledao sadašnje uslove i efekte sprovedenih mera tokom epidemije, obišao Centar za socijalni rad sa domskim odeljenjem u Krupnju, Gerontoški centar u Šapcu i Rumi i podelio im zaštitnu opremu u cilju još bolje zaštite od virusa COVID-19.

Takođe, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, Ðorđević je zaštitnu opremu podelio i Ustanovi za decu i mlade „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači i Ustanovi za decu i mlade pri Centru za socijalni rad u Šapcu.

Prema njegovim rečima, u tim ustanovama nije bilo zaraženih i sve mere su sprovedene u skladu sa instrukcijama Vlade Srbije i resornog ministarstva.

Naveo je da je u toku vanrednog stanja ministarstvo bilo u kontaktu sa svim direktorima ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika, preko Vibera i drugih vidova komunikacije.

„Želeli smo da sve ustanove znaju da imaju punu podršku ministarstva i da mogu da nam se obrate u svakom momentu, ukoliko dođe do bilo kakvih eventualnih problema, kako bismo im, u okviru svojih mogućnosti, pružili adekvatnu pomoć i savet“, istakao je Ðorđević i dodao da je želeo svakako da nakon vanrednog stanja i lično porazgovara sa direktorima i zaposlenima.

Kada su u pitanju mere koje je propisala Vlada Srbije, a tiču se naših najstarijih koji žive u domovima za stare, ministar je istakao da one još uvek moraju da se poštuju, kao i u vreme vanrednog stanja.

Ðorđević je istakao da je resorno ministarstvo, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, u prethodne tri godine uspešno rekonstruisalo veliki broj ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

Naveo je da će planovi koji su ranije dogovoreni, da se svake godine u potpunosti rekonstruiše od 5 do 10 objekata, biti nastavljeni i u narednom periodu jer je, ističe, cilj ministarstva da svi korisnici imaju najbolje uslove za život.

Ðorđević je, piše u saopštenju, naveo i da se izgradnja novih objekata ne odnosi samo na ustanove, već i na centre za socijalni rad.

„U saradnji sa UNOPS-om, odnosno zajedničkim projektom koji smo pokrenuli u januaru sa, u svakom mestu u Srbiji, gde već postoje centri za socijalni rad, biće izgrađeni potpuno novi i to prema potrebama zaposlenih i korisnika, kako bi pružao sve usluge na najvećem mogućem nivou“, naveo je ministar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar