Foto: BalkansCat / Shutterstock

Direktna železnička linija Beograd–Pančevo ponovo će biti uspostavljena od Nove godine, a "Pan voz" će saobraćati šest puta dnevno, što će značajno olakšati život građanima oba grada, poručio je danas ministar građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Obnova linije „Pan voza“ omogućena je Ugovorom o obavljanju prevoza putnika železnicom, koji su u prisustvu ministra Vesića, danas u Vladi Srbije, potpisali vršilac dužnosti direktora „Srbija voza“ Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

„Od Nove godine uvodimo šest polazaka na liniji Beograd – Pančevo. Vozovi će saobraćati radnim danima, ali ne i vikendom i praznicima. Po tri polaska ujutru i posle podne, u tzv. ‘špicevima'“, rekao je Vesić, a saopštilo Ministarstvo.

Vozovi će saobraćati od Pančeva do Pančevačkom mosta u Beogradu, različitih kapaciteta, između 450 i 600 mesta, što je više nego dovoljno da se odgovori potrebama putnika. Prvi voz krenuće 4. januara, posle novogodišnjih praznika.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo istorijski trenutak za taj grad, koji više od decenije čeka na ponovno uspostavljanje direktne železničke veze sa Beogradom.

Dodao je da će se, u prvoj fazi, obavljati šest polazaka dnevno, u vršnim periodima, dok bi u narednim godinama, trebalo da ih bude i više, možda već i tokom 2023.godine.

***

BONUS VIDEO – Pančevci se bune zbog cene prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar