Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vakcinacija studenata na punktovima u studentskim domovima širom Srbije počinje danas, a studenti u Beogradu mogu da se vakcinišu u Studentskom gradu u Novom Beogradu i u studentskom domu "Karaburma".

Osim na ta dva punkta studenti od ranije mogu da se vakcinišu i u Studentskoj poliklinici, gde je do sada vakcinu primilo oko hiljadu studenata.

Direktor Studentskog centra u Beogradu Goran Minić rekao je da će ta ustanova ukoliko bude potrebno staviti na raspolaganje i ostale objekte, kao i da će vakcinaciju sproviditi timovi iz Studentske poliklinike.

“Osim na ova dva punkta, studenti mogu da se prijave za vakcinaciju i u upravama svih domova ili u studenstkim savezima i udruženjima u okviru domova“, rekao je Minić novinarima u Studentskom gradu, gde se očekuje da će u toku dana biti vakicinisani prvi studenti.

On je naveo da će danas početi i anketiranje studenata o zainteresovanosti za vakcinaciju i pozvao ih da se vakcinišu u što većem broju i, kako je rekao, pokažu odgovornost prema svom i zdravlju drugih ljudi.

Prema njegovim rečima situacija u studentskim domovima je bezbedna i dodao da u domovima boravi oko 6.500 studenata, ali da taj broj varira iz dana u dan.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

V.d. direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović rekla je da se do sada oko 22 odsto studenata prijavilo za vakcinaciju i da će im biti dostupne sve vakcine kao i svim građanima Srbije.

“Inače, od početka vakcinacije postoji veliko interesovanje studenata za proces vakcinacije. Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima“, rekla je Obradović.

Podsetila je da je u toku vakcinacija studenata na punktu u Studentskoj poliklinici, kao i da je ranije sprovedena vakcinacija u studenstkom domu “Mika Mitrović“ gde su smešteni studenti sa posebnim potrebama.

Student biohemije Nenad Drulović, smešten u Studenstkom gradu, kaže da se prijavio za vakcinaciju protiv koronavirusa jer smatra da je vakcina civilizacijska tekovina i da je neophodno da što veći broj ljudi primi cepivo u najkraćem roku.

On je naveo da mu nije bitno koju će vakcinu primiti, jer smatra da su sve podjednako kvalitetne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar