Foto: Shutterstock

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2020/21. školsku godinu, u prodaji je od danas.

Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su i prijava za ispit i lista želja, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižarama Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za Konkurs i 250 dinara za Informator.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar