antitela
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pošto je Krizni štab za suzbijanje kovida 19 doneo odluku o uvođenju strožih mera u Beogradu, one danas stupaju na snagu. Evo pregleda svih zabrana na jednom mestu.

Zabranjena su javna okupljanja na otvorenim i u zatvorenim prostorima za više od 10 osoba.

U zatvorenim objektima – prodavnicama, restoranima, apotekama, kafićima i na ostalim sličnim mestima je takođe ograničen broj ljudi. Svaki objekat će morati da ima jasno istaknut broj osoba koji se u jednom trenutku može naći u objektu – na jednu osobu četiri metra kvadrata.

Objekti u zatvorenom prostoru će biti zatvoreni od 21 do 6 časova ujutru, a oni na otvorenom biće zatvoreni od 23 do 6 časova ujutru.

Pročitajte još:

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla na ovaj način Krizni štab pokušava da ne zatvori ugostiteljske radnje, koje predstavljaju značajan deo BDP Beograda, a to je oko 40 odsto BDP Srbije, i da u tom sektoru u glavnom gradu radi oko 20.000 ljudi.

Premijerka je naglasila da je na Kriznom štabu dogovoreno da se nove vanredne mere na donose na nivou cele Srbije, već samo na nivou lokalnih samouprava u kojima postoji epidemiološka kriza.
Ona je dodala da će ove nove mere biti vremenski ograničene, i da će se pratiti njihovi efekti.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare