Foto: Shutterstock

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da promene u postupanju u posebnim situacijama u školama, kao što je nasilje, ali i zemljotresi, požari, lažne dojave o bombama, od danas stupaju na snagu i predviđaju tačno određene obaveze zaposlenih.

Đukić Dejanović je za Radio-televiziju Srbije navela da je obavljena pristojna edukacija zaposlenih u školama o reakcijama u slučaju kriznih situacija koje se ne mogu prevideti.

Prema njenim rečima, onog momenta kada se dogodi krizna situacija, formiraju se timovi kojima će rukovoditi direktor, a u kojima će takođe učestvovati i stručni saradnici i razredne starešine.

„To je obaveza u svakoj školi, to više ne može da se prepušta individualnom pristupu i procenama“, kazala je ministarka.

Pročitajte još

Ona je navela primer za slučaj požara, gde direktor škole mora odmah da formira tim koji mora da obavesti vatrogasce, roditelje dece koja su u opasnosti, kao i da spreči traume kod dece.

„Dakle, komunikacija tog tima sa centrima za socijalni rad, sa zdravstvenim ustanovama, sa službom unutrašnjih poslova, lokalnom zajednicom, je kontinuirana za slučaj bilo koje krizne situacije, nasilja, neadekvatnog ponašanja“, kazala je Đukić Dejanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar