Sneg u Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Osim što od jutros ceo Obrenovac nema grejanje, građani nam javljaju da je ovaj grad ostao i bez vode.

Kako javljaju čitaoci našeg portala, prvo su ostali bez grejanja, a onda od 14 sati i bez vode.

„U Obrenovcu su građani od jutros bez grejanja, a od skora i bez vode. Najavljuju nam uskoro i isključenje električne energije. Pa ovo se nije desilo ni za vreme sankcija 90 – ih. Totalni kolaps zbog nestručnosti. Nema više sposobnog kadra… Obrenovčanin“, napisao nam je čitalac.

O ovom problemu Obrenovčani pišu i na društvenim mrežama.

„Obrenovac bez vode i grejanja – zima gospodnja 2021“, napisala je jedna korisnica.

„Pojedini delovi Obrenovca bez struje, vode i grejanja. Al’ dobro, bar imaju Čučka. Šta će im ovo ostalo…“, napisao je drugi.

„Obrenovac pao prvi sneg nekoliko sela u okolini bez struje, ceo grad bez grejanja, upravo nestalo vode“

Inače, kako je Nova.rs već pisala, ceo Obrenovac od jutros nema grejanje, a sanacija kvara je u toku.

Direktor obrenovačkog toplovoda Boris Ivković potvrdio je za Nova.rs da je trenutno ceo Obrenovac bez grejanja.

„U toku je ponovno uspostavljenje grejanje i to možemo da očekujemo u narednih nekoliko sati. Desilo se nešto na elektronaponskoj mreži šireg razmera, dakle nije samo toplomod u pitanju. Već sada polako počinje da se vraća sistem u pogon, pa mi očekujemo da se u predvečernjim satima situacija stabilizuje kada je reč o grejanju“, rekao je za Nova.rs Ivković.

Iz EPS- su se oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su naveli da se aktivno radi na dopremanju uglja kako bi Obrenovac dobio grejanje.

„Velike snežne padavine, vetar i prvenstveno izuzetno mokar sneg koji se ledio napravili su probleme u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani ‘Nikola Tesla A’. Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje u tom području. Intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja kako bi Obrenovac u najkraćem roku dobio grejanje. ‘Elektroprivreda Srbije’ je obezbedila dovoljno električne energije i stabilnu isporuku prenosnom i distributivnom sistemu“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Blokada na Iriškom vencu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram