Sneg u Beogradu
Sneg u Beogradu, drvo palo na automobil Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Od jutros ceo kompletan Obrenovac nema grejanje, a sanacija kvara je u toku, potvrdio je za Nova.rs direktor obrenovačkog toplovoda Boris Ivković. Pojedini građani kažu da je razlog tome što Obrenovac nema dovoljno mazuta i uglja.

Čitaoci našeg portala javljaju da već nekoliko sati ceo Obrenovac nema grejenje i da je situacija prilično dramatična, budući da je sve zavejano. Građani kažu grejanje nemaju od jutros, a da kada nazovu fiksni telefon za reklamacije dobiju automatski odgovor da je problem u elektroenergetskom sistemu na TENT-u A.

Kako navode građani koji su nam se javili, izgleda da bez grejanja ostaje deo po deo grada.

Direktor obrenovačkog toplovoda Boris Ivković potvrdio je za Nova.rs da je trenutno ceo Obrenovac bez grejanja.

„U toku je ponovno uspostavljenje grejanje i to možemo da očekujemo u narednih nekoliko sati. Desilo se nešto na elektronaponskoj mreži šireg razmera, dakle nije samo toplomod u pitanju. Već sada polako počinje da se vraća sistem u pogon, pa mi očekujemo da se u predvečernjim satima sitaucija stabilizuje kada je reč o grejanju“, rekao je za Nova.rs Ivković.

Pojedini građani kažu da je razlog tome što Obrenovac nema dovoljno mazuta i uglja, dok Ivković naglašava da ne želi to da komentariše.

„Ne bih zaista to komentarisao, a i nisam nadležan“, kratko je odgovorio.

Iz EPS- su se oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su naveli da se aktivno radi na dopremanju uglja kako bi Obrenovac dobio grejanje.

„Velike snežne padavine, vetar i prvenstveno izuzetno mokar sneg koji se ledio napravili su probleme u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani ‘Nikola Tesla A’. Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje u tom području. Intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja kako bi Obrenovac u najkraćem roku dobio grejanje. ‘Elektroprivreda Srbije’ je obezbedila dovoljno električne energije i stabilnu isporuku prenosnom i distributivnom sistemu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Prvi sneg Šumice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare