Foto:Marko Somborac

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je prošlo više od dva meseca od uništavanje izložbe andergraund strip-crteža grupe "Momci" u galeriji "Stara kapetanija" u Zemunu a da nema nikakvih pomaka u istrazi na rasvetljavanju slučaja.

NUNS navodi da su „brojna pitanja i dalje bez odgovora nadležnih organa“, među kojima je i zašto policija nije sprečila upad, iako je na vreme prijavljeno da je moguć incident na lokaciji udaljenoj pola minuta hoda od najbliže policijske stanice?

„Zašto je većina napadača ostala van domašaja zakona, iako za njih postoji opis? Šta je sa pretnjama smrću upućenih autorima i organizatorima izložbe preko interneta, pošto su za neke od njih nadležnim organima priloženi podaci o profilima i IP adresama? Zašto je policiji trebalo nedelju dana od događaja da izvrše uviđaj u vezi sa bačenim suzavcem?“, saopšteno je iz NUNS-a.

NUNS podseća da je 13. oktobra u večernjim časovima grupa od desetak mladića upala u „Staru kapetanija“ pokidala i uništila radove strip-grupe „Momci“ i u galeriju ubacila suzavac, nakon čega je, uz podršku NUNS-a i njegovog pravnog tima, strip-grupa „Momci“ podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra Vladana Vukosavljevića i NN lica, autora „neprimerenog“ saopštenja Ministarstva povodom tog događaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar