U novinama "Nova" od utorka pročitajte šta je poručeno sa protesta protiv oslobađajuće presude za ubistvo Slavka Ćuruvije, zašto put u Brisel vodi preko Ohrida, kao i kako firma Šapićevog saradnika gradi nacionalni odbojkaški centar.

„Nova“ objavljuje kako sporazum s Kosovom i zvanično postaje uslov za članstvo Srbije u Evropsku uniju: „Put u Brisel vodi preko Ohrida“

Sporazum, kako navode novine, predviđa sankcionisanje obe strane ukoliko ne sprovedu ono što je dogovoreno. Izmenom pregovaračkog poglavlja 35 otvaraju se prostor i pravne osnove za sankcionisanje Beograda. Instrumenti za to mogu da uključe i zabranu korišćenja pristupnih fondova, ali i stopiranje članstva.

List piše i o demonstraciji sile u Skupštini Srbije, kada su pripadnici Specijalnih antiterorističkih jednica pretresali poslanike zbog dojave o bombi: „Opozicija sumnja da vlast hoće da je optuži za pravljenje haosa“.

Pod naslovom „Ubili ste pravdu, ali istina živi“ novine donose izveštaj sa protesta ispred Apelacionog suda zbog oslobađajuće presude za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

„I novinari i građani znaju istinu i od nje nećemo odustati. Odlukom suda, zločin ubistva Slavka Ćuruvije ostaje nekažnjen“, poručili su iz fondacije koja nosi ime ubijenog novinara.

„Nova“ piše kako je „Jadran“ Nikole Malbaše dobio od države posao od 27 miliona evra: „Firma Šapićevog saradnika gradi nacionalni odbojkaški centar“.

Prvobitni tender za javnu nabavku, kako se navodi, je poništen, jer je ponuđena cena prelazila procenjenu vrednost, pa je ugovor dodeljen u konkurentskom postupku sa pregovaranjem.

List piše i da je Vlada Srbije osnovala osmo po redu preduzeće, koje će raditi na pripremi svetske izložbe „Expo 2027“: „U Surčinu prave kompleks za vodene sportove“.

„SPV Akvatik“ finansiraće se, kako se navodi u tekstu, iz budžeta, iz kredita i zajmova, njome će upravljati Skupština tog preduzeća, a činiće je troje predstavnika koje će predložiti Ministarstvo finansija.

„Svadba služi kao metafora besmisla“, poručuje u intervju za „Novu“ Ivan Marinović, reditelj filma „Živi i zdravi“.

Veliki događaji, poput venčanja, za sve aktere donose pritisak, a to je poligon za filmsku komediju, jer okolnosti ponekad ne idu u prilog, priča za naš list umetnik, uoči beogradske premijere.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar