Marko Šoškić, novinar portala Rešetka iz Leskovca, i Dragan Marinković, glavni i odgovorni urednik Rešetke.
Marko Šoškić, novinar portala Rešetka iz Leskovca, i Dragan Marinković, glavni i odgovorni urednik Rešetke.

Novinar iz Leskovca Marko Šoškić dobio je prekršajni nalog u kojem se navodi da je 11. decembra prošle godine u centru Leskovca ometao bezbednost i učestvovao u protestu, a on je zapravo pratio događaj za lokalni portal Rešetka. Šoškić je neprijatno iznenađen ovim nalogom, a glavni i odgovorni urednik portala Rešetka Dragan Marinković kaže da je ovo ne samo pritisak na slobodu novinara i medija, već i primer samovolje lokalnih vlastodržaca.

„Ovo je vređanje inteligencije srpskog naroda, jer Šoškiću niko na licu mesta nije tražio lična dokumenta, niti ga je legitimisao, a onda ga je neko okom-skokom identifikovao kao demonstranta. Obeležavali su sve, čak eto i novinare kao tačkice i mete kojima onda pišu nezakonite prijave“, kaže glavni i odgovorni urednik portala Rešetka Dragan Marinković.

PROČITAJTE JOŠ:

On dodaje da je pozvao portarola policijske uprave Leskovac, pitao zašto je novinaru napisan nalog i podsetio da je i predsednik Ssrbije Aleksandar Vučić rekao da se novinarima neće pisati ti nalozi.

„Usledio je odgovor koji me je prenerazio, jer mi je portparolka rekla da ‘svugde u Srbiji svima pišu!'“

Potparolka je dodala da kada dođe poziv iz Prekršajnog suda Šoškić tamo odnese novinarsku legitimaciju i da će tako sve da se završi.

„Nisam mogao da verujem šta čujem, od zvaničnog lica“, naglasio je Marinković.

On objašnjava da su i Šoškić i on tog dana pratili proteste, Marinković na takozvanoj Vlasotinačkoj petlji, a Šoškić u centru grada, i dodaje da će uvek, kao i do sada, bez obzira na pritiske koje trpe lokalni mediji, izveštavati o svemu, a ne samo o događajima koje vlast predstavlja kao vesti koje su vredne pažnje.

Piše: B.R.

Bonus video: Demonstracije: Policija napada građane i novinare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar