Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs, Nova.rs

JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad je saopštilo danas da je kupanje u Dunavu na novosadskoj plaži Štrand strogo zabranjeno zbog naftne mrlje. Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da do sada nije detektovan pomor ribe zbog izlivanja nafte.

U Čelarevu kod Novog Sada jutros se dogodio akcident, kada se iz usidrenog broda koji plovi pod bugarskom zastavom izlilo između 25.000-30.000 litara goriva u reku Dunav.

Odmah su na teren izašli nadležna vodna inspekcija i predstavnici „Vodavojvodine“, zajedno sa predstavnikom sektora za vanredne situacije Bačke Palanke koji prate tok mrlje sa gorivom.

„Pomor ribe nije detektovan. Tužilaštvo je naložilo uzorkovanje vode“, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

A zbog naftne mrlje strogo je zabranjeno kupanje na novosadskoj plaži Štrand. Inače, kupanje na ovoj plaži je i do sada bilo zabranjeno zbog niske temperature vode i visokog vodostaja.

„Stroga zabrana kupanja uvodi se i zbog naftne mrlje koja se pojavila 19. juna, kao posledica izlivanja goriva iz broda koji je plovio pod bugarskom zastavom. Iz bezdnosnih razloga kupanje će biti strogo zabranjeno sve dok nadležne službe ne uklone mrlju i dok nadležni instituti ne saopšte da je voda ispravna za kupanje“, saopštilo je JKP „Gradsko zelenilo“.

Inače, rukovodilac službe za zaštitu voda „Vodevojvodine“ Jovan Vignjević je rekao za medija da se, prema izveštaju kapetana broda, pogonska nafta izlila jutros oko 01.00.

BONUS VIDEO – Izlila se nafta kod Zagreba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar