Od početka meseca 48 osoba umrlo od kovida u pazarskoj bolnici

Društvo 16. sep. 202113:41
Podeli:
Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Od početka septembra u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 48 pacijenata od posledica izazvanih koronavirusom, pokazuju zvanični podaci Štaba za vanredne situacije, koje je danas objavio novopazarski radio Sto plus.

Presek stanja za prvih 15 dana septembra pokazuje da je među preminulima najviše pacijenata bilo iz Novog Pazara – ukupno 30. Iz susednog Tutina preminulo je 10 pacijenata, šest iz Raške, a dva iz Sjenice.

Prema podacima od početka godine, najviše preminulih bilo je u aprilu, kada su bitku za život izgubila 53 pacijenta, a najmanje u julu – dva.

Od početka godine od posledica izazvanih koronavirusom u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminula su ukupno 244 pacijenta iz ova četiri grada. Na bolničkom lečenju trenutno je 177 pacijenata, od kojih je 12 na respiratorima, a osam na kiseoničkoj potpori.

Epidemiološka situacija se ne smiruje, a lekari se plaše i pogoršanja, te apeluju na sve građane da se vakcinišu, jer je to jedini izlaz iz ove situacije.

Vakcinalni punktovi su u Domu zdravlja, koji radi svakog radnog dana od 8 do 15 časova i u Domu omladine, koji radnim danima radi od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 14 sati.

Bonus video – Dr Verica Ilić, epidemiolog o novom talasu korone

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar