U Novom Pazaru prošle nedelje triput više zainteresovanih za vakcinu

Društvo 13. sep. 202112:25
Podeli:
Novi Pazar
Centar Novog Pazara Foto:BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIC

U Novom Pazaru usled pogoršane epidemiloške situacije, ali i zbog najavljenog uvođenja kovid propusnica interesovanje za vakcinaciju je iz dana u dan sve veće. Prema poslednjim podacima interesovanje Novopazaraca u poslednjih pet dana je čak tri puta više u odnosi na period prethodne nedelje.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je danas u izjavi za novopazarski radio „100 plus“ da je najveća potražnja za Fajzerovom vakcinom, a da na raspolaganju u zalihama ima dovoljno svih vakcina.

“U nedelju su date 183 prve doze, 22 druge i 12 trećih doza. Poslednjih pet dana dali smo ukupno 1.121 dozu, što znači da je dnevni prosek bio 224 vakcine. Poređenja radi, od 4. do 7. septembra dali smo ukupno 71 dozu“, rekao je Spahić u svojoj izjavi.

Prema podacima koje je našem portalu dostavio novopazarski zavod za javno zdravlje, do sada je u Novom Pazaru prvu dozu vakcine primilo 23.286, drugu 20.493, a treću 1.388 građana.

U Novom Pazaru ima više vakcinalnih punktova, a oni se formiraju prema potrebi, pa tako za sada rade dva, od kojih je jedan u Domu zdravlja, koji radi svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a drugi u Domu omladine u centru Novog Pazara , koji radnim danima radi od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 14 sati.

Kako su nam rekli čelni ljudi iz zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, neće biti nikakvih problema da se oformi još punktova za vakcinaciju, ukoliko interesovanje bude raslo. Prema rečima direktora Spahića, epidemiološka situacija u Novom Pazaru, ali i gradovima okruženja se ne smiruje i prema njegovim rečima vrlo je moguće da može doći i do pogoršanja situacije, jer je procenat građana kod kojih su PCR testovi potvrdili prisustvo koronavirusa od 7. septembra do danas preko 40 odsto.

Komentari

Vaš komentar