Za protekla 24 sata koronavirusaom zaraženo je 1.787 osoba. Preminulo je 35 građana. Na respiratorima se nalazi 229 pacijenata. Testirano je 8.845 osoba.

Prethodnog dana koronavirusom zaražene su još 2.882 osobe. Preminulo je 39 osoba. Testirano je 13.512 građana. Na respiratorima su ukupno 234 osobe.

Dan ranije, od posledica zaraze koronavirusom, preminula je 41 osoba. Na virus su bile pozitivne još 2.653 osobe. Testirano je 12.954 građana. Na respiratorima je bilo ukupno 242 pacijenta.

***

Državni sekretar u ministarstu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da očekuje da Srbija sredinom januara dobije oko 500.000 doza ruske vakcine Sputnjik, a dobiće i velike količine kineske vakcine protiv koronavirusa.

“Od petka će biti više od 110 punktova za vakcinaciju u Srbiji”, rekao je za TV Pink Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, podsetivši da je planom predviđeno vakcinisanje po određenim grupama.

Đerlek, koji je juče primio rusku vakcinu, rekao je da nije bilo neželjenih efekata i da građani neće pogrešiti da prime bilo koju vakcinu ako je odobrena.

“Ministarstvo zdravlja je potpuno spremno za masovnu imunizaciju, kad vakcinišemo između 1.400.000 i 3.000.000 građana moći ćemo da kažemo da smo blizu pobede nad koronom”, rekao je Đerlek.

On je ocenio da je virus “malo popustio”, s obzirom na broj novozaraženih i hospitalizovanih, ali su bolnice pune i mora se biti obazriv, jer kako je rekao “korona može da iznenadi a jedna greška može skupo da košta”.

Đerlek je rekao i da ga “nervira” što pojedini mediji navode da postoji podela u državnom vrhu prema tome ko je primio koju vakcinu, što je, naveo je, netačno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare