Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 326 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 12 osoba.

Testirano je ukupno 9.986 a na respiratorima je 61 pacijent.

U Srbiji je juče evidentirano još 387 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 10 osoba. Testirano je bilo ukupno 10.345, a na respiratorima su 63 pacijenta.

***
Iz kovid sistema nedavno je izašla je i zemunska bolnica, pa su u Beogradu od kapaciteta za pacijente sa koronom na raspolaganju ostale bolnica u Batajnici, Infektivna klinika, Institut za medicinu rada i VMC Karaburma.

Kako saznaje Nova.rs najviše pacijenata leži u Batajnici – 225. Infektivna klinika zbrinjava oko 40 pacijenata, Institut za medicinu rada oko 30 i VMC Karaburma oko 70.

Iz kovid sistema do sada su izašle KBC „Dr Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“, KBC „Bežanijska kosa“ i privremena bolnica u Areni.

***
Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radmilo Janković izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je Klinički centar Niš izašao iz kovid sistema, da je kovid pacijenata sve manje i manje, ali je upozorio da će se korona vratiti, i napomenuo da će „vremena za slavlje biti kada budemo vakcinisali i imunizovali minimum 90 odsto građana. Istakao je da je tokom 440 dana od početka pandemije koronavirusa hospitalizovano 10.500 obolelih.

***

Građani Srbije koji su u prethodnih šest meseci preležali koronavirus, a nakon toga se nisu vakcinisali, od danas mogu dobiti digitalni zeleni sertifikat u koji je upisan i podatak o pozitivnom testu, potvrđeno je portalu N1 u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Potvrda o preležanoj infekciji podrazumeva pozitivan PCR.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar