Foto: Nova.rs

Novi broj novina "Nova" donosi niz zanimljivih tekstova. Mi za vas izdvajamo pet interesantnih priča.

Na naslovnoj strani možete pročitati koji pokreti izlaze na izbore u tekstu „Od Ćute i Srca grada do Fantoma“. Naime, brojni politički pokreti nastali na talasu bunta protiv režima ne sede skrštenih ruku već se pripremaju za bespoštednu izbornu trku.

Posle odbacivanja prijave Danijele Štajnfled za silovanje – „Poligraf i ‘zanimljivi’ svedoci spasli Lečića“. Advokat Danijele Štajnfeld na ovakvu odluku ima pravo na žalbu Apelacionom tužilaštvu.

U novom broju novina „Nova“ možete pročitati intervju sa Slavišom Lekićem, novinarom i autorom serijala „Junaci doba zlog“. Prema Lekiću „I mi smo krivi što nas ponovo jašu“. Pre nego što je emisija „Srpska majka“ iz serijala „Junaci doba zlog“ stigla na sto montažera, folk pevačica Svetlana Ražnatović je najpre redakciji televizije N1, a potom produkciji JSP, preko pravnog zastupnika uputila zahtev „da se ne emituje emisija o njegovoj klijentkinji“. Slaviša Lekić, autor pomenutog serijala, u velikom intervjuu za novine „Nova“ otkriva šta je pratilo snimanje ovog serijala koji je uzburkao srpsku javnost.

U kosovskom parlamentu iznete optužbe, a u novinama „Nova“ pročitajte „Ko je poručio optužnicu protiv Olivera Ivanovića“. Porodica ubijenog lidera kosovskih Srba ne sumnja u tvrdnju Malkoma Simonsa, nekadašnjeg glavnog sudije Euleksa, da je Ivanović osuđen u montiranom procesu.

Odlazeća rektorka Beogradskog univerziteta za novine „Nova“ rekla je „Brinem ko će obrazovati najvrednije što imamo“. Naime, Ivanka Popović govorila je o budućnosti obrazovanja u Srbiji, manjku interesovanja za pojedine fakultete, ali i o mešanju politike u univerzitetska pitanja.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

BONUS VIDEO: Danijela Štajnfeld – od glumačke nade do žrtve silovanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare