U novinama "Nova", u vikend izdanju, pročitajte da li Vučić pravi zaokret i otvara vrata Rusiji.

Najavljeni dolazak „Raša Tudej“ i Informaciono-poslovnog centra pokazuju da se srpske vlasti ne plaše reakcija Brisela. Nemanja Todorović Štiplija, urednik portala „European Western Balkans“, kaže da je EU procenila da bi pritisak na Vučića bio kontraproduktivan, da su vlasti u Srbiji videle da mogu da rade šta hoće, a da Brisel ne reaguje i da od 2019. ne postoji politička volja vlasti za bilo koje reforme koje bi dovele do članstva u EU.

„Oprečnim porukama tužilaštvo negira vladavinu prava“, kaže za Novu Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava, povodom istupa u javnosti bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović i ministra odbrane Nebojše Stefanovića i reakcije tužilaštva na njih.

Očigledan je kriterijum političke probitačnosti, a ne vladavine prava, ocenjuje ona.

Dalibor Nikolić, radnik „Jure“ za „Novu“ govori o nesnosnim vrućinama u pogonima ove fabrike. Navodi da radnici rade u majicama i šorcevima, a da su ekipe Hitne pomoći osam puta intervenisale zbog ljudi koji su se onesvešćivali.

U serijalu „Navijačke grupe: Gospodari tribina“ pročitajte sve o „Ultra bojsima“ najbrojnijoj i najuticajnijoj grupi navijača Crvene zvezde. Grupom komanduje Marko Vućković zvani „Mare komandant“ koji stoji iza firme „Ultra kop“ koja posluje sa državom – od tendera EPS, do kapitalnih objekata.

„Nova“ saznaje da ministar policije Aleksandar Vulin ponovo pokušava da progura sporan zakon o policiji koji predviđa legalizaciju pametnih kamera MUP pomoću kojih će moći da prate građane, ali i mogućnost da formacije poput „Levijatana“ ili „Narodnih patrola“ proglasi policijom.

„U Evropu se vratilo vreme smrti“, priča za „Novu“ glumac Dragan Mićanović koji glumi u seriji „Vreme smrti“ po delu Dobrice Ćosića.

Pročitajte i kako je u Zagrebu nestala jedna od najpoznatijih svetskih glumica Vivijen Li i kako se našla u naručju jednog Ivana.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Vožnja auto-put Crna Gora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare