Novine „Nova“, u vikend izdanju, analiziraju zašto je vlast spremna da krši zakon overavanjem falsifikovanih potpisa na pojedinim izbornim listama, ali i kako prosečnoj porodici u Srbji samo na hranu mesečno ode cela plata. Za „Novu“ govori i Predrag Slijepčević, čovek koji je četiri puta pobedio leukemiju.

List piše da vladajuća koalicija igra na to da što više lista ostane ispod cenzusa i da je zato spremna i da prekrši zakon.

„Jelena Zorić, Bojana Maljević, Sofija Todorović i Aleksandar Baucal poznati su u javnosti, a potpisi su im falsifikovani za podršku listama za beogradske izbore. Za Gradsku izbornu komisiju (GIK) to uopšte nije sporno iako oni sami tvrde da su njihovi potpisi dati bez njihovog znanja“, pišu novine pod naslovom: „Žmure na falsifikate potpisa da bi osvojili što više mandata“.

„Nova“ je računala koliko je domaćinstvu potrebno za osnovne životne namirnice: „Samo na hranu ode jedna plata“.

Četvoročlana porodica na hranu svakog dana, prema nekom osnovnom meniju za doručak, ručak i večeru, a prema računici ovog lista, mora da izdvoji 2.407 dinara dnevno, odnosno 72.210 dinara mesečno.

Predrag Slijepčević, čovek koji je četiri puta pobedio leukemiju, govori za „Novu“.

„Bolest se vraća brža i jača, medicina kaže da je treći put sigurna smrt. Ja sam imao i treću i četvrtu leukemiju i dva infarkta. Ali sam nekako uspevao. Nisam prihvatao opciju da umrem“, priča ovaj Beograđanin, koji je zdrav već 11 godina, a prva dijagnoza mu je ustanovljena 2008. godine

U svojoj redovnoj vikend rubrici PASPARTU – foto istorija list objavljuje kako su pojedini srpski književnici, pesnici i vajari bili poznati i po svojim hobijima: Mika Antić i Oskra Davičo kao vrsni bokseri, Severin Bijelić i Antonije Isaković kao fudbaleri.

Košarkaški trener Dušan Alimpijević za „Novu“ priča o Bešiktašu, Evrokupu i milionskoj armiji navijača: „Velike snove sanjaš kad imaš 20 miliona navijača“.

Srpski trener blista na klupi velikana iz Istanbula i spreman je da ga vrati na staze stare slave, pa će derbi sa Fenerbahčeom igrati pred 15.000 gledalaca, što se klubu nije dogodilo 10 godina.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar