Televizija Nova S jedna je od četiri televizije koje su REM-u predale dokumentaciju za učešće na konkursu za dodelu pete nacionalne dozvole za emitovanje programa.

Tokom prethodnog konkursa, na kojem su dodeljene četiri nacionalne dozvole, više puta smo tražili da se sa našom prijavom postupa na jednak način kao i sa ostalima i po pravilima koje zakon predviđa, što i sada ponavljamo.

Uvereni smo da je Nova S već tada ispunjavala sve uslove za dobijanje dozvole jer smo pokazali da smo u mogućnosti da srpskoj publici na nacionalnom nivou ponudimo kvalitetan i raznovrstan program, doprinesemo medijskom pluralizmu i slobodi medija.

Upravo takav program gledaoci već sada imaju priliku da gledaju na Novoj i uživaju u brojnim emisijama – Utisak nedelje, 24 minuta sa Zoranom Kesićem, Veče sa Ivanom Ivanovićem, Među nama, Probudi se, Mentalno razgibavanje, Pokreni se i brojne druge. Pored emisija originalne produkcije tu su i strani licencirani formati – “Savršena večera” i najpopularniji kviz na svetu “Želite li da postanete milioner”, a gledaoce u narednom periodu očekuje šou “Najveći gubitnik”, koji se po prvi put prikazuje u Srbiji i naravno druga sezona najpopularnijeg zabavno takmičarskog show programa Survivor.

Informativni program Nova S obogaćen je centralnom informativnom emisijom Dnevnik koja gledaoce informiše o najvažnijim događajima dana, ali i večernjim Vestima.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve to, ali i brojne druge novosti koje se planiraju u slučaju dobijanja dozvole za nacionalno emitovanje programa predviđene su programskim elaboratom koji smo dostavili REM-u u oba konkursa. To je još jedan razlog više što smo uvereni da zaslužujemo frekvenciju.

Televizija Nova S ponudila je kvalitetan, atraktivan program, a kroz svoj rad je već pokazala da se vodi pravilima profesije i da izveštava nezavisno i objektivno. Sve to su nagradili gledaoci te kanal kontinuirano beleži rast gledanosti, a merenja potvrđuju da smo, uprkos ograničenoj dostupnosti kanala, ispred određenih televizija kojima je ponovo dodeljena nacionalna dozvola.

Možemo da garantujemo da će buduća proizvodnja i selekcija sadržaja televizije Nova S dodatno unaprediti postojeću ponudu kanala i zadovoljiti publiku širom Srbije, posebno imajući u vidu zavidno međunarodno iskustvo grupacije, čiji su kanali sa nacionalnom dozvolom u regionu redovno među najgledanijim u svojim državama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare