Beograd, splavovi, splav, klubovi, klub
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Do pojave korone, izlazak omladine u beogradske noćne klubove i splavove bio je od ponoći, gde bi oni najuporniji oko šest sati ujutru produžavali na "after partije". Čini se da su korona pravila sve to poremetila, pa su tako svi splavovi na savskom keju krenuli da se prazne večeras u 22 sata, kako propisi nalažu, a da od tada kreće planiranje sa čuvenim pitanjem: "Kuda dalje". Sve se to dešava mnogo ranije nego što je to bilo u "normalno vreme", u šta su se večeras uverili i reporteri našeg portala, koji su obišli potez oko Brankovog mosta, gde se nalazi i najveći broj prestoničkih splavova.

Savski kej bio je večeras prepun omladine, koja je svoj provod, čini se počela još pre zalaska sunca. U 15 minuta do zatvaranja lokala, oko 22 sata, sve je treštalo od muzike, graje omladine i pijanih mladića koji su svoj provod polako završavali. Nekada, ovakve scene viđale su se tek pred svitanje.

Kraj žurke na jednom beogradskom splavu Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Međutim, korona pravila sve to su promenila.

Iako smo, iskreno, očekivali da će žurke biti nastavljene i nakon 22 sata, ono što smo videli obilazeći potez od Brankovog mosta do hotela Jugoslavija, sve nas je iznenadilo.

Već u 22 sata, u svim lokalima muzika je bila ugašena, a horda mladića i devojaka krenula je nevoljno da ih napušta, većina u potrazi za nečim boljim. Jer, provod je, kao u „stara dobra vremena“ tek počeo, ali za to će morati valjano da se potrude, jer su propisi da lokali rade do 22 sata, još na snazi.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Da sve protekne u miru, pobrinulo se i nekoliko patrola policije, ali i komunalne milicije, koji su sve to nadgledali. Gužva na savskom keju bila je ogromna, broj taksi vozila se iz minuta u minut povećavao, i svi su se krenuli negde dalje.

Iako je evidentno bilo da su svi lokali sa strane TC „Ušća“ bili zatvoreni, ono što nas je ipak iznenadilo jeste Beton hala.

Dok je sa novobeogradske strane nastajala tišina, sa druge strane muzika je neprestano „tukla“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kao da u starom delu grada pravila ne važe, i kao da tamo „after partiji“ tek počinju.

Ipak, nekoliko stotina mladih i dalje je stajala sa novobeogradske strane.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Jedni su pevali, drugi su plakali, a treći su proživljavali pravu ljubavnu dramu. Da, opet kao u stara, dobra vremena.

Hodajući nazad ka vozilu, dočekali smo i vozilo Hitne pomoći, jer je jedan mladić baš preterao s provodom.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sve je delovalo tako isto, kao pre godinu i po dana, kada smo živeli „normalno“, i kada su nam ovakve situacije bile uobičajene svakog vikenda. Sa jednom razlikom: Samo se vreme završetka žurki i početka „after partija“ potpuno promenilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare